ΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΕΡΤΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EMAIL

Είμαι 35 ετών και κατοικώ στον Βύρωνα.

Εργάζομαι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), ως εργασιακός σύμβουλος αναζητούντων εργασία, στο υποκατάστημα που βρίσκεται στον Βύρωνα (ΚΠΑ Καισαριανής).

Παλαιότερα εργάστηκα ως διοικητικός υπάλληλος στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου της Υπηρεσίας Ασύλου που βρίσκεται στον Άλιμο.

Όσον αφορά στην ακαδημαϊκή μου πορεία, αρχικά αποφοίτησα από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη συνέχεια αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής), από το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης».

Έχω πραγματοποιήσει τα επιμορφωτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Πατρών πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση αντίστοιχα.

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 θα ξεκινήσω την εκπαίδευσή μου ως ψυχοθεραπευτή πάνω στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος «Αλυπίας Τέχνη» του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διεξάγεται στην Αθήνα, στο οποίο έχω γίνει ήδη δεκτός.

Γνωρίζω πιστοποιημένα την Αγγλική Γλώσσα σε άριστο επίπεδο, τη Γαλλική σε καλό και τη Ρωσική σε μέτριο επίπεδο.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά χρονολογείται από την εποχή που ήμουν στο Δημοτικό Σχολείο.

Εδώ και μια δεκαπενταετία αρθρογραφώ στα κοινωνικά δίκτυα και σε προσωπικά ιστολόγια.

Έλαβα μέρος στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Γρεβενών, με το κόμμα

«ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» και το συνασπισμό πολιτικών κομμάτων «Πατριωτικός Συνασπισμός».

Αυτό που έστρεψε το ενδιαφέρον μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολύ κακή ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, οι κακοφτιαγμένες και κατεστραμμένες από το χρόνο και τους βανδαλισμούς υποδομές, η έλλειψη καθαριότητας.

Ωστόσο ως πολιτικά θέματα με απασχολούν κυρίως η Παιδεία, η Κοινωνική Πολιτική και η Ψυχική Υγεία και ιδιαίτερα το κατά πόσον η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αναπτύξει αυτόνομη δράση για να συνεπικουρήσει σε αυτά τα πεδία συνδράμοντας το κεντρικό κράτος.

Συντάχθηκα με τον Βασίλη Δεμπόνο και τους συνεργάτες του διότι κρίνω πως ως πρόσωπα εκτός από δυναμικά είναι και αξιόπιστα αφού διαθέτουν όλα τα εχέγγυα – πνευματικά, συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά – για μια χρηστή διαχείριση του Δήμου μας.

Διότι κρίνω πως ο συνδυασμός «Έξυπνος Βύρωνας» αποτελεί μια άρτια πρόταση για μια συνετή αυτοδιοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο που θα παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του συλλογικού μας βίου.