ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EMAIL

H Ελένη Κιτσέλη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Διδάχτηκε ζωγραφική από τον Καθηγητή Κορναράκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Εστία Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, ειδικεύτηκε στην τέχνη της Βυζαντινής αγιογραφίας υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος της απένειμε έπαινο με επίδοση “ΑΡΙΣΤΗ”. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μια από αυτές να είναι η ‘Circolo Ufficia’ στην Μπολόνια της Ιταλίας, προς τιμήν του γνωστού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, Ελ Γκρέκο.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις στο Λονδίνο και βραβεύτηκε από το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό τέχνης στην Αθήνα.

Το 2019, βραβεύτηκε για το έργο της με τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» στην έκθεση που διοργάνωσε η UNESCO TLEE με τη συνεργασία του LOGOS UNIVERSITY INTERNATIONAL U.S.A με θέμα την Αφρική. Συμμετείχε σε διαδυκτιακές εκθέσεις όπως Λιβύη, Δαμασκός-Συρία, Ιταλία, Αμερική.

Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα Κύπρο και το εξωτερικό.

Είναι μέλος Επιτροπής Επιλογής Καλλιτεχνικού Προσωπικού για την Αξιολόγηση Εικαστικών σε Δημόσιους φορείς.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ποντίων Καρέα- Βύρωνα.

Με δικαστική εντολή, τον Μάιο του 2017 διορίστηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου UNESCO TLEE, του οποίου είναι μέλος από το 2008.

Είναι Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο ‘Όμιλος για την UNESCO ΤLEE.