ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EMAIL

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στον Βύρωνα. Είμαι κόρη του Μάρκου Αλιφραγκή και της Εύας Γιαγκλίτση.

Αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο της πόλης μας και σπούδασα, ενώ παράλληλα εργαζόμουν, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College), με ειδίκευση στο Marketing Management, και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Έκανα μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία (Post Graduate Diploma του Πανεπιστημίου Stirling Σκωτίας και ΜΒΑ της Γαλλικής Σχολής Ècole Supérieure Libre des Sciences Commerciales Appliquées).

Γνωρίζω άριστα αγγλικά και γαλλικά, καθώς και λίγα ισπανικά.

Κατά το παρελθόν, εργάστηκα σε ιδιωτικές εταιρίες στα Τμήματα Δημοσίων Σχέσεων, στο Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Την περίοδο 2007-2010 λειτούργησα δική μου επιχείρηση δημοσίων σχέσεων κι επικοινωνίας, ενώ από τον Ιούλιο 2012 έως και τον Απρίλιο 2015 συμμετείχα στη διαχείριση επιχείρησης εστίασης στον Βύρωνα. Σήμερα υλοποιώ projects ως Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούσαν στην ανάπτυξη νέου προϊόντος, το αθλητικό marketing, την αποτελεσματική επιχειρησιακή επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις, τις χορηγίες, την οργάνωση εκδηλώσεων και τη διαχείριση κρίσεων.

Εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Βύρωνα τον Οκτώβριο του 2002. Από τον Αύγουστο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2014, διετέλεσα Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά.

Από το 2002 έως και το 2014, διετέλεσα επίσης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα (2010-2014), Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007-2008), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα (2003-2004), Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (2003-2004) και Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής (2003).

Ασχολήθηκα ενεργά με το μπάσκετ την περίοδο 1983-1991 ως αθλήτρια των Νέων Βύρωνα, του ΑΟ Παγκρατίου, του Αθηναϊκού ΑΣ Βύρωνα και του Πρωτέα Νέου Κόσμου.

Διετέλεσα Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού ΑΣΒ και μέλος του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων.

Είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Athens Flying Week και συνεργάτης της AOPA Hellas (Aircraft Owners & Pilots Association Ελλάδας).