Τι πιστεύω

ΕΞΥΠΝΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ, μία ιδέα που ξεκίνησε πριν τρία περίπου χρόνια και την οποία σήμερα πληθώρα νέων και ικανών ανθρώπων την πιστεύουν και τη στηρίζουν! Είναι το όμορφο ταξίδι της όμορφης παρέας του ΕΞΥΠΝΟΥ ΒΥΡΩΝΑ που ξεκίνησε το 2020, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με μία και μόνη σκέψη: να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον Βύρωνα που αγαπάμε, για τις γειτονιές που μεγαλώσαμε, για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.

Γιατί; Γιατί οι εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019 ανέδειξαν 3 μεγάλα ζητήματα:

 • τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές
 • την έλλειψη κοινωνικών και πολιτικών ερεισμάτων στο εκλογικό σώμα
 • την πολιτική απομόνωση των αυτοδιοικητικών σχημάτων που προέκυψαν το 2014

Μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν μονόδρομος για εμάς η δημιουργία μιας δεξαμενής σκέψης (το λεγόμενο think tank), το οποίο χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, χωρίς εγωισμούς, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, αλλά με καλή διάθεση και καλοπιστία, με γνώσεις και όραμα, με σύνεση και αξιοπιστία θα επιχειρούσε:

 • να γίνει προνομιακός συνομιλητής με όλες τις κοινωνικές ομάδες του Βύρωνα,
 • να θέσει τις κοινωνικές βάσεις και το ιδεολογικό προφίλ μίας νέας προσπάθειας,
 • να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Βύρωνα,
 • να οδηγήσει μία νέα παράταξη σε νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και, γιατί όχι…
 • να ηγηθεί μιας υγιούς προσπάθειας για την αποκατάσταση της ενότητας.

Ωστόσο, η αδήριτη ανάγκη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ο υγιής τρόπος αντίληψης και θεώρησης των τοπικών θεμάτων και ο ρομαντισμός της προσπάθειας αυτής οδήγησαν στην επικράτηση της ιδέας ενός νέου συνδυασμού, του ΕΞΥΠΝΟΥ ΒΥΡΩΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΙΔΕΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΩΣ ΙΔΕΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ!

Και το αποφασίσαμε!

Η πόλη μας, χρειάζεται ένα ριζικό ενιαίο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Νέα έργα πνοής που δίνουν λύση στα προβλήματα. Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ, λοιπόν, συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 κι είναι έτοιμος να διεκδικήσει, να κερδίσει και να διοικήσει το Δήμο.

Ποιοι είμαστε:

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που διαθέτουμε τη γνώση, το μεράκι και την αξιοπιστία των λόγων και των πράξεών μας. Στην πορεία αυτή, αναζητήσαμε και τους συνδημότες μας, αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε όλα αυτά που οραματιζόμαστε και αγαπάμε για το δικό μας Βύρωνα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η αυτοδιοίκηση να εκπροσωπείται και να στελεχώνεται από άτομα τίμια, ειλικρινή, συνεπή σε έργα και πράξεις -γιατί, απλά, αν αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους, αυτός θα είναι και ο τρόπος που θα διοικήσουν την πόλη μας την επόμενη μέρα -για τον Βύρωνα που πραγματικά μας αξίζει.

Στο σύνολό τους, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους, με γνώση κι εμπειρία, με διάθεση και όραμα να κάνουμε όλοι μαζί για τις γειτονιές μας το καλύτερο που μπορούμε.

 • Κάποιοι από αυτούς προέρχονται από συλλογικότητες και έχουν αγωνιστεί για μια καλύτερη καθημερινότητα.
 • Κάποιοι είναι ικανοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο τους.
 • Κάποιοι έχουν σημαντικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και μπορούν να υποστηρίξουν τις αλλαγές που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε.

Όταν οι δημότες της πόλης μας αποφασίσουν να εκλέξουν τη δική μας ομάδα να διοικήσει, όλοι θα κληθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Αυτή είναι η δέσμευσή μας! Αυτό είναι μέρος της επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής μας όταν εκλεγούμε! …γιατί εμείς μπορούμε!